> nieuws

Nieuws

 
30 december 2019

Lezing en Afrikaanse maaltijd

Opleiding vrouwelijke pastors in Tanzania – diaconaal project 2020

In januari 2020 gaat de opleiding voor vrouwelijke predikanten in Tanzania van start. Het geld daarvoor is voorgeschoten door de Doopsgezinde Zending en door de Doopsgezinde Gemeente Dordrecht en inmiddels overgemaakt naar Tanzania.

De Doopsgezinde Gemeente Dordrecht gaat dit jaar het voorgeschoten geld bijeen brengen met allerlei activiteiten.

Als eerste komt ds. Christien Duhoux-Rueb op donderdag 30 januari naar Dordrecht om te vertellen in het algemeen over hoe de dopers in Afrika terecht kwamen. En natuurlijk ook over het project in Tanzania in het bijzonder. Tijdens haar reizen in Tanzania – samen met echtgenoot Bert die er voor dgWereldWerk naar toe ging – werd zij in elke kerk  op de kansel gezet, zodat mensen konden zien hoe een vrouwelijke dominee er wel uitzag! Het viel kennelijk mee, want nu zal er een heuse opleiding voor vrouwelijke pastores komen. Het is een eerste stap, maar er volgen er beslist meer, want achteruit lopen is geen optie meer!

Omdat het voor sommige mensen bezwaarlijk is om 's avonds te komen, zal de lezing zowel 's middags (aanvang 16:00 uur) als 's avonds (aanvang 19:30 uur) een keer worden gehouden. Om 18:00 uur wordt er een Afrikaanse maaltijd geserveerd. Dit alles natuurlijk ten bate van het project. We hopen op een grote opkomst.

In de kerk ligt de intekenlijst. Opgeven kan ook via een mailtje naar kr@dgdordrecht.doopsgezind.nl


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl