> nieuws

Nieuws

14 maart 2020

Verspreid solidariteit! 

Hieronder een verkorte versie van een blog van het diaconaal steunpunt wat je als diaconie / caritas praktisch kunt doen. 

Verspreid solidariteit! 
De kerk heeft vanouds gezorgd voor mensen die ziek en kwetsbaar waren. Zie ook in deze tijd om naar anderen. Een paar suggesties: 
1. Gooi een briefje met je telefoonnummer door de brievenbus bij een oudere in je straat met de vraag hoe het met ze gaat en of ze iets nodig hebben.
2. Bied aan om boodschappen te doen voor ouderen of mensen die in quarantaine zitten. Hang de tas met boodschappen aan de deur. 
3. Stuur eens wat vaker een kaartje ter bemoediging naar een ouder iemand in je buurt of gemeente. Denk ook aan dat gemeentelid in het ziekenhuis. 
4. Maak een bellijst waarbij gemeenteleden mensen gaan bellen, die door alle maatregelen nog meer geïsoleerd raken.
5. Ken je medische of andere zorgprofessionals die nu extra onder druk komen te staan? Misschien kun je hen helpen door wat huiselijke taken van hen over te nemen. Denk aan oppassen op de kinderen, boodschappen doen of een maaltijd verzorgen.
6. Ga niet hamsteren in de winkels. 
7. Let op mensen die leven in armoede of te maken hebben met financiële problemen. Zij kunnen mogelijk wel wat extra hulp gebruiken nu de prijzen in supermarkten kunnen stijgen. Verras ze met een tas met boodschappen.
8. Let ook op zzp’ers. Voor hen kunnen de nieuwe richtlijnen grote (financiële) gevolgen hebben.
9. Organiseer een zondag voor de buurt waarbij je als kerk geen dienst belegt, maar je de buurt in gaat om te dienen. Denk aan vuilprikken in je buurt, het opknappen van tuintjes, etc.
Nog een aanvulling: het Diakonaal Aandachtscentrum en Inloophuis van de Hoop hebben hun deuren gesloten. Ik zou het bemoedigend vinden als er voorbede wordt gedaan voor opvang van dak- en thuislozen in Dordrecht en uiteraard iedereen die in eenzaamheid en onzekerheid leeft, en zeker ook de angst.  
Daarnaast biedt de site van het Diaconaal Steunpunt (https://diaconaalsteunpunt.nl ) ook concrete gebedspunten en zelfs een kant en klaar gebed.


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl