> nieuws

Nieuws

 
22 maart 2020

Save the date: 20 september 'The Armed Man'

Op 20 september zal Concertkoor Cantarella Delft delen uit 'The Armed Man' van Karl Jenkins ten gehore brengen in de kerkdienst bij de aanvang van de Vredesweek.

De dienst in de Doopsgezinde kerk Rotterdam zal worden geleid door ds. N.J. Cuperus.

'The Armed Man' is een werk voor koor en orkest, met als ondertiteling 'A mass for Peace' (Mis voor de Vrede). Het is geschreven in opdracht van het Brits Militair Museum in 2000, ter gelegenheid van de millennium-wissel en is opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog. Het is in essentie een anti-oorlog werk. Componist Karl Jenkins gebruikte de traditionele katholieke misdelen, aangevuld met middeleeuwse liedteksten en andere bestaande teksten (en melodieën).
Het werk is geschreven voor gemengd koor en (harmonie-)orkest, aangevuld met een sopraan, een cellist en spreker, die een islamitische oproep tot gebed uitspreekt.

De teksten die gebruikt worden vallen in drie categorieën: heroïsche teksten over oorlog en geweld, smartelijke teksten over de gevolgen van het geweld en tenslotte de teksten die hoop brengen en die er op wijzen dat duurzame vrede mogelijk is. Het geheel wordt samengebonden door de oproep tot gebed en de delen van de katholieke mis.

Op 20 september zullen ca. 30 tot 40 leden delen uit de "Mis voor de Vrede" komen zingen, onder leiding van vaste dirigent Dennis Broeders en met begeleiding op de vleugel door vaste pianiste Yulia Urinyova. 


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl