> nieuws

Nieuws

 
1 november 2020

Verlangen en hoop

Deze wereld is verschrikkelijk. Er is gewoon geen beginnen aan.
Er is geen God en geen zoon van God die de coronapandemie kan uitdoven. God zwijgt zo diep dat je denkt: hij bestaat niet. Zo voelt het.

Was er maar een oplossing: dat je 'en toch' zegt. Je kijkt om je heen of er nog iemand is die 'hier ben ik' zegt. En dat we dan samen proberen te redden wat er te redden valt.

En als er niemand is die ook dit korte zinnetje niet uitspreekt, dan maar alleen. Maar, misschien is er wél iemand .... misschien wel twee of drie of meer.

Uit de bijbelverhalen lees ik: zo is de man Jezus ook begonnen. Eerst zag hij niemand en toen zag hij er één, en toen weer één en nog weer één.

Ik ben op een leeftijd gekomen, oud. Ik kan niet meer, en ik kan deze wereld er niet meer bij hebben. En God zwijgt in alle talen ... dat ik vaak denk: hij bestaat niet. 

Er zijn nog een paar woorden, in alle talen….'Heb elkander lief', doe oprecht, geef om elkaar, wees barmhartig. Deze woorden geladen met de kracht van verlangen en hoop. Als deze woorden in de wereld ieder uur van de dag, diep in het verborgene, uitgesproken worden.  Hier ben ik.  


Hans Fronczek
hans.fronczek@planet.nl


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl