> nieuws

Nieuws

 
15 januari 2021

Veel heil en zegen

Van een goede vriend ontvangen wij elk jaar een kerstkaart. Op die kerstkaart staat een gele ster met  vier woorden: 'Veel heil en zegen'. 
Het zijn zachte woorden met inhoud en lading na dit verschrikkelijk jaar. 

Er is veel over te zeggen, juist in dit jaar. 
In het woord heil ligt in ieder geval ook heelheid verborgen. Een toestand waar je je gelukkig voelt en al je wensen vervuld zijn. Ik vind dat mooi! Dat kun je wensen, daar kun je zelfs om bidden. Dat heel mag worden wat heelbaar is. Dat de 'scherven' van het leven hun plek mogen krijgen. Wat ik hiermee wil zeggen is ...dat zorg, verdriet en eenzaamheid geheeld worden. Dat ze in ons hart een persoonlijke plek mogen vinden. Dat we er verder mee kunnen leven. 

Zegen verwijst naar levenskracht, naar veerkracht: die ons van Godswege geschonken mag worden. 
Zegen wensen we elkaar toe. Daar nemen we de tijd voor. Zegen doet iets met je. 
Wat je zegt is: "kom maar op verhaal". Weet u wat ik hiermee  bedoel .... ieder mens, u en ik, wij tellen mee…. wij doen er toe! We hebben elkaar wat te bieden, dat we tot zegen kunnen zijn en dat we in de ontmoeting met de ander begrip tonen voor elkaar. Dit past bij onze goede voornemens. 
Het helen van onze persoonlijke 'krassen'. Het getuigt van moed om weer een nieuwe start te maken. Overeind blijven in goede en slechte dagen in ons persoonlijk leven. 

Alles heeft zijn tijd nodig. Laten we daar zorgvuldig en vol vertrouwen mee omgaan in dit nieuwe jaar. Wij wensen u veel heil en zegen.

Marieloes Reek & Hans Fronczek

Afbeelding: schilderij van Marieloes Reek


Terug
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2021 Doopsgezind.nl