> nieuws

Nieuws

 
4 oktober 2021

Gemeenteweekend

De trek naar het noorden: we waren de ganzen dit jaar voor. Hoewel de maximum snelheid in Nederland inmiddels verlaagd is, haalden zo'n 35 Dopers uit Dordrecht, Den Haag en Rotterdam en hun omgevingen alle vliegende vogels in. Bestemming Fredeshiem en het gemeenteweekend waaraan de Haagse dopers voor 't eerst deelnamen en we DG Aardenburg dit jaar helaas moesten missen.

Zaterdag 2 oktober om half 11 's ochtends stond er een kopje koffie, thee en een heerlijk zelfgebakken traktatie klaar. Han Cuperus nam ons mee door het programma van het weekend. Na een leuke onderlinge kennismaking konden we alweer in de benen naar de lunch. Hoe leuk is het om iedere keer weer aan andere tafels naast andere geloofsgenoten te zitten uit andere gemeentes. Brekend brood als kennismaking.

Het weekend had 'thuis zijn op aarde' als thema. Met complimenten aan de organisatoren werd dit uit heel diverse hoeken belicht. Van een spel op zaterdagavond waarin we in groepen creatief met dit thema aan de slag konden om het vervolgens te presenteren, bezingen of acteren. Als rode draad vraagt de aarde om een ander menszijn. Misschien iets minder vlees, een dikkere trui, gelijkstrijken van drempels of gratis onderwijs.
Op zondagmorgen konden we het thema in diverse workshops nog eens wat verder uitdiepen. Schilderen; zingen; verhalen vertellen; Christian Peacemaker Teams op Lesbos en groene theologie. Iedere workshop liet zichzelf terughoren tijdens de viering . Daarin ging Henriëtte van Dunné voor en zij belichtte het thema vanuit de redevoering van chief Seattle. In zijn beroemde redevoering gaf hij aan dat we land, zee en lucht niet kunnen bezitten en dat we eenzaam zullen worden wanneer we haar uitbuiten.

Zondagmiddag rond 4 uur 's middags vlogen we allemaal weer zuidwaards. Terug naar de plek die we ons thuis noemen op aarde. 

Evert Pruis 
DG Den Haag

Foto: Marijke Haisma

Bekijk ook het verslag van de werkgroepjes, gemaakt door Evert Pruis en de foto-impressie.


Terug
 
Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl