Nieuwsbrief Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
1 ​januari 2021 
 

Beste mensen,

Ik wens ons allen een gezegend 2021! Hopelijk mogen we over niet al te lange tijd elkaar weer in een dienst in onze kerk ontmoeten.

Komende zondag zou Jan Laan voorgaan in de eerste dienst in het nieuwe jaar. Die dienst kunnen we niet in onze kerk houden, maar u kunt hem thuis wel meebeleven. Download hier de mooie zeer persoonlijke overweging, die Jan voor ons geschreven heeft. Wellicht leest u deze overweging met een nieuwsjaarsrolletje erbij. 

Dit keer een estafettebijdrage van Hans Fronczek. Hij stuurde die al in november in met de volgende toelichting: "Ik weet: ik ben nog lang niet aan de beurt om een korte overpeinzing te schrijven. Ik stuur je dit gedicht 'Jasmijn' geschreven door Etty Hillesum. En waarom dan toch…? Toen ik vijf jaar geleden haar boek 'Het verstoorde leven' in handen kreeg was ik verkocht. Verslaafd. Sindsdien lees ik in de maand november, haar sterfmaand, dit bijzonder boek. Ik las een keer dat iemand haar dagboeken zo bijzonder vond omdat ze de tijd waarin ze leeft 'betast met haar vingertoppen', zoals ze het zelf zegt."

Met hartelijk groet,

Hermine Dekkers


uitgelicht
Jasmijn
Afgenopen november was het zevenenzeventig jaar geleden dat Hetty Hillesum de dood vond in Auschwitz. Een eigenzinnig joodse vrouw. Lees meer >>
 


  contact
Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
S.M. Hugo van Gijnweg 12 | Dordrecht
Stuur ons een E-mail

links
Verhuur 

Laatste Doopsgezind NU 

Laatste Doopsgezind NL 


 
  U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor mailings van Doopsgezinde Gemeente Dordrecht, met het e-mailadres [MijnEmail]
   
    Aanmelden | Afmelden |   Copyright 2021   Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
 

Bekijken in PDF-formaat