> projecten

Projecten

Onze gemeente kiest jaarlijks een diaconaal project waar we ons voor in willen zetten. Het mes snijdt aan twee kanten.

Het bijeengebrachte geld helpt mensen hun doelen te verwezenlijken. En voor ons als gemeente is het fijn mee te leven met het project. De activiteiten die we organiseren om het geld bijeen te brengen geven energie en onderlinge verbondenheid.

 De afgelopen jaren hebben we de volgende projecten gehad:

  • 2012-2013: Cayim ô Clim, een nieuwe kolonie in de Chaco in Paraguay, een project van Doopgezind Wereldwerk. Klik hier voor de presentatie.
  • 2013-2014: Techno Future School, een project op Curaçao. Klik hier voor de presentatie. Doopsgezind Wereldwerk verdubbelde de opbrengst.
  • 2014-2015: A New Life Sri Lanka. Klik hier voor de presentatie.
  • 2015-2016: Kindertuin Crabbehoeve in Dordrecht. Klik hier voor de presentatie.
  • 2016-2017: Sanitair Project Goejaba Suriname . Klik hier voor de presentatie.
  • 2017-2018: Skelters voor hulpboeren op Zorgboerderij de Veldlinden. Klik hier voor de presentatie.

Het project voor 2018-2019

We hebben gekozen voor Kinderrestaurant Crabbehoeve. De bedoeling is om kinderen uit de wijk gezond te leren eten. De Crabbehoeve wil hiervoor een kinderrestaurant opzetten 1 x per maand. Daarvoor willen ze graag een professionele kok willen inzetten die hun vrijwilligers kan opleiden en voorlopig de kinderen kan begeleiden bij het koken. Lees meer.

Ook vóór 2012 werden er regelmatig acties gehouden voor projecten. Een aantal voorbeelden:

  • De opbrengst van een boekenmarkt voor de buurtflat
  • Het project van Mayron Maduro op Curacao. Hij ontfermt zich over kinderen die 18 jaar zijn geworden en pardoes bij kindertehuis Brakkeput op straat worden gezet. We hebben een multifunctioneel sporttoestel gegeven, zodat de kinderen niet meer hoefden te sporten in het huis van een drugsdealer. Verder hebben we ook voor deze kinderen, muziekinstrumenten gegeven voor een fanfareclubje, zodat zij zich ook kunnen presenteren.
  • We hebben diverse malen hulp geboden aan leerlingen van de Maris Stella School op Curacao, die geen geld hadden om vakkleding te kopen of geld gegeven om stage te kunnen lopen.
 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl