> projecten > seizoen 2014-2015

Ons project a new life in Sri Lanka

 
 

“Ik ging naar de dokter en kwam met een kind terug.” Zo begon ds. Christien Duhoux bij het Dopers Café op 25 september met haar verhaal. Hoe ze in de wachtkamer in de Libelle een stuk van Sheherazade las over het werk van de zusters van het Little Flower Convent, schrijfouder werd en betrokken raakte bij het werk van de stichting.

Wij kozen dit jaar voor een project van “haar” Stichting A New Life Sri Lanka, die dit jaar ook haar 10-jarig jubileum viert.

Het geld dat we bijeen brengen wordt gebruikt om voor de kleuterschool en de laagste klassen van de lagere school (zeg maar groep 1 t/m 4) in Lungala speelgoed voor binnen, speeltoestellen en sportmateriaal voor buiten en extra leermiddelen en schoolmeubilair te kunnen kopen. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor ondersteuning van het voedselproject zodat de kinderen ieder geval een goede maaltijd per dag krijgen en de nodige medische zorg. Ook hebben de zusters de badkamer laten renoveren voor de broodnodige hygiëne, maar deze moet nog wel betaald worden.

Wie meer wil lezen over het werk van de stichting: http://www.anewlifesrilanka.nl/

Er is al een mooi bedrag binnen. Dit is te danken aan onder andere de collectes in de Do-Re zomerdiensten en bij de afscheidsdienst van ds. Christien Duhoux, de veiling en de maaltijd op 1 november, verkoop van kerstkaarten.

Maar we gaan nog rustig door met op Pasen een stekjesmarkt en op 16 april 2015 de Sri Lankaanse maaltijd.

Ook Doopsgezind Wereldwerk staat sympathiek tegenover dit project en wenst de school veel voorspoed en geluk toe, dat maakt Doopsgezind Wereldwerk ook concreet door een bedrag van € 1000,- in 2015 ten gunste van het genoemde project over te maken.

 
  Meer informatie   Facebook   Twitter   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Dordrecht
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2022 Doopsgezind.nl